Home Zondag 6 september: daguitstap vanuit Zonhoven naar Luik

Zondag 6 september: daguitstap vanuit Zonhoven naar Luik

(39 €, bus, bezoeken, boottochtje en frietjes met Luikse balletjes inbegrepen)

Luik op een zondag: dat is de grootste markt van het land, de mooiste steegjes én natuurlijk die lekkere Luikse balletjes met friet.

Luik is amper één uur rijden met de bus vanuit Zonhoven, en toch ben je al meteen in de meest noordelijke ‘Zuid-Europese stad’. Op zondag wordt hier zelfs de grootste en oudste markt van het land gehouden langs de oevers van de Maas. Tijdens deze zondagse dagtocht gaan we op verkenning door Luik, en kan je deelnemen aan een aantal unieke bezoeken.

08.00 uur vertrek aan de Evenementenhal, Dijkbeemdenweg Zonhoven
09.15 uur aankomst in Luik aan de Quai Wallonie.

Keuze 1:
-Vrij bezoek aan ‘La Batte’ de grootste markt van het land. De bus zet U af vlakbij de ingang.


Keuze 2:
-Geleid bezoek aan het verlaten ‘Fort de la Chartreuse’: vlakbij het centrum van Luik ligt een fort dat ooit deel uitmaakte van een indrukwekkende gordel rond Luik. Tot 1980 was het fort nog steeds in gebruik als militaire kazerne, maar veertig jaar geleden zijn alle militairen halsoverkop vertrokken. Sindsdien nam de ‘natuur het helemaal over’. De bomen groeien vandaag zelfs letterlijk door de gebouwen uit. Een bijzondere site die zelfs veel Luikenaren niet eens kennen.


10.45 uur samenkomst opnieuw aan de Quai Wallonie voor een korte boottocht met de Navette (inbegrepen)
11.15 uur Onze boot meert aan in het centrum van Luik. Te voet wandelen langs enkele mooie plekjes zoals de trappen van ‘van Bueren’ en enkele unieke stadssteegjes. We komen bovendien langs de Barthélemy kerk waar één van de ‘zeven wonderen van België’ bewaard worden.
12.00 uur Aankomst in het voormalige minderbroedersklooster ‘Le Cloître’ voor een Luiks middagmaal: balletjes in tomatensaus met frietjes (inbegrepen)
13.30 uur Stadswandeling door Luik: we stappen langs enkele unieke plekjes zoals het smalste straatje van ons land, we komen langs de Sint Pauluskathedraal: de enige kerk van ons land waar ook een standbeeld van een duivel bewaard wordt.
15.00 uur Vrije tijd in het winkelcentrum van Luik
16.00 uur Rondrit met de bus door Luik: we komen onder meer langs het beroemde station Liège Guillemins, het Parc Boverie en de Pont Fragnée, een beroemde brug die werd aangelegd voor de wereldtentoonstelling. En hebt U zich wel eens afgevraagd wat die gekke toren is die hoog boven Luik uitkomt? Tijdens deze rit komt U het te weten.
17.00 uur vertrek richting Zonhoven
18.15 uur verwachte aankomst in Zonhoven

Inschrijven voor deze daguitstap?

-Stuur ons een mailtje naar tvzonhoven@outlook.be met het gewenste aantal personen. Vermeld aub ook welk programma U in de voormiddag verkiest (vrij bezoek aan de zondagsmarkt of bezoek aan het Fort de la Chartreuse). Indien er plaats is op onze bus versturen we U zo snel mogelijk een bevestiging van Uw reservatie.
-Reserveert U liever telefonisch? Bel ons gerust even op het gsm nummer 0476 02 96 60
-Een organisatie van: reizen Heidebloem Lanaken.

Corona: we respecteren uiteraard alle gevraagde voorzorgsmaatregelen tijdens deze uitstap naar Luik. In de bus is zoals gevraagd door de overheid het dragen van een mondmaskertje verplicht. Gelukkig is Luik wel maar een uurtje rijden. In onze veilige bus gebruiken we trouwens verticale ventilatie, waarbij de lucht van boven naar onder circuleert. Bovendien beperken we het aantal deelnemers met opzet, en houden we twintig plaatsen in onze bus leeg. Op die manier kunnen we meer afstand houden en met enkele ‘bubbels’ werken. U reist dus met een kleinere, gezellige groep.

Mocht deze uitstap onverwacht door corona-maatregelen toch niet kunnen doorgaan? Dan betalen we alle deelnemers zonder uitzondering het volledige bedrag terug. Hebt U op de dag van de uitstap zelf klachten zoals koorts of kortademigheid? Meldt het ons even. We vragen U dan om niet deel te nemen, en betalen U in ruil de uitstap gewoon terug. Zo beschermen we onszelf en de anderen.