Home Video De tien geheimen van Zonhoven (6): is er een massagraf op Termolen?

De tien geheimen van Zonhoven (6): is er een massagraf op Termolen?

2196

Ongelofelijk hoeveel belangrijke historische gebeurtenissen zich ooit in Zonhoven hebben afgespeeld. Maar helaas hebben vandaag nog maar weinig inwoners gehoord van de ‘Veldslag bij Zonhoven’: een enorme clash waarbij waarschijnlijk meer dan duizend slachtoffers gevallen zijn.

Die veldslag vond in 1490 plaats. En meer dan vijf eeuwen na datum hebben archeologische onderzoekers vandaag waarschijnlijk de precieze locatie gevonden: het natuurgebied ‘Molenheide’ op Termolen in Zonhoven. Het is tijdens deze slag dat in onze streek voor het eerst kanonnen gebruikt werden. Net deze zomer beginnen archeologen daar met een uitgebreid onderzoek in de hoop nog materiĆ«le bewijzen te vinden. Want als de theorie klopt dat moet er daar op Termolen ergens een massagraf zijn.