Home Video De tien geheimen van Zonhoven (2): de mysterieuze zolder van de Sint...

De tien geheimen van Zonhoven (2): de mysterieuze zolder van de Sint Quintinuskerk

2607

We hebben in Zonhoven een monument van een kerk. Weet je dat de afmetingen zelfs bijna gelijk zijn aan die van een kathedraal? Toen Zonhoven haar kerk in 1785 liet bouwen, ging het onze gemeente dan ook financieel voor de wind.

Het resultaat? Een kerk die in verhouding met andere gemeenten toch wel ruim en rijkelijk is. Binnen hangt een gerestaureerd Robustelly-orgel, een exemplaar waar orgelliefhebbers uit het hele land naar komen kijken. Het instrument is bovendien het tweede grootste van heel Limburg. In deze video zoeken we het echter hogerop: op de mysterieuze kerkzolder. Want daarover doen heel wat verhalen de ronde.