Home Artikel Onweersbuien !

Onweersbuien !

531

Verbonden aan een depressie over het westen van Frankrijk trekt een storing doorheen onze regio van zuidoost naar noordwest. Hierbij zijn er stevige buien mogelijk, eventueel vergezeld van hagel en onweer. Tijdens het weekend wordt nog steeds onstabiele lucht naar onze streken aangevoerd, maar de buien zijn echter beperkt. Dinsdag neemt de onweersdreiging opnieuw toe. 


Vrijdag (12/06) maakt de zon steeds meer plaats voor stapelwolken. Op het einde van de middag en vooral in de avond en volgende nacht zijn er lokaal stevige buien mogelijk, vergezeld van onweer en hagel. Ook kunnen er zware windstoten voorkomen. Het gaat evenwel om plaatselijke buien, dus zal het niet overal even intens zijn. Het wordt drukkend warm bij maxima rond 27 graden.


Zaterdag (13/06) is het rustig in de ochtend en vrij zonnig. Nadien komen er stapelwolken opzetten en opnieuw is er kans op een plaatselijke onweersbui. Op veel plaatsen kan het echter droog blijven. De maxima liggen rond 26 graden.


Zondag (14/06) wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Op een enkele plaatselijke regenbui na, blijft het meestal droog. Bij een matige westenwind bereikt het kwik 24 graden.


Maandag (15/06) is het stralend zonnig weer in de ochtend. Na de middag zijn er een aantal stapelwolken. Er is kans op een bui, maar meestal is het wel droog. De maxima liggen ron 24 graden bij een zwakke tot matige westenwind.


Dinsdag (16/06) verbergen talrijke wolken de zon. Slechts sporadisch is er wat zonneschijn. In de loop van de dag ontstaan er buien, die vooral na de middag pittig kunnen zijn en vergezeld worden van hagel en onweer. De maxima liggen rond 24 graden.

De volgende dagen blijven de temperaturen relatief hoog, maar ook de neerslagkansen zijn nog steeds vrij hoog. Donderdag wordt de mindere dag met regenval. Volgend weekend lijkt de atmosfeer te stabiliseren en staat er droog weer op het programma met zomerse temperaturen.