Home Artikel Warmer !

Warmer !

506


Depressies en storingen bevinden zich dichtbij onze streken, maar de neerslagkansen zijn beperkt. De volgende dagen wordt warmere lucht aangevoerd. De atmosfeer wordt echter erg onstabiel, waarbij er kans bestaat op een onweerachtige bui.


Woensdag (10/06) zijn er talrijke wolkenvelden, afgewisseld met enkele opklaringen. Bij momenten is er ook wat zon, maar de wolken zijn meestal in de meerderheid. Op een enkele regenbui na, is het meestal droog. De maxima liggen rond 19 graden en de wind waait zwak uit het noorden.

Donderdag (11/06) wordt er wat warmere lucht aangevoerd vanuit het oosten. Een storing bevindt zich vlakbij, maar de neerslagband zou net onze streken net niet bereiken. Er zijn wolkenvelden, maar ook zonnige perioden en het kwik bereikt 22 graden.


Vrijdag (12/06) is er flink wat zon en dat heeft zijn invloed op de temperatuur. Met maxima rond 28 graden wordt het zomers warm.  Er staat een matige wind uit het zuidoosten.


Zaterdag (13/06) wordt het warm bij 27 graden. Zonnige perioden wisselen af met stapelwolken en later op de dag is er kans op een onweersbui. De wind waait zwak uit het zuiden.


Zondag (14/06) is het wisselend bewolkt en verspreid vallen er enkele buien. Een donderslag is mogelijk. Tussendoor is er ook ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 24 graden en er is weinig wind.


Na het weekend blijven de temperaturen zomers, maar met een onstabiele atmosfeer is er steeds kans op een plaatselijke regenbui. Ook op de langere termijn blijven de temperaturen erg hoog.