Home Video Ook kerk in Zonhoven eert George Floyd

Ook kerk in Zonhoven eert George Floyd

1001

Op facebook circuleert een filmpje van een zuster die graffiti spuit in Ohio. Ze protesteert met haar teksten tegen de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die eind mei om het leven kwam nadat een politieman met zijn knie op zijn hals ging zitten.

De dood van George Floyd zorgde voor onrust en manifestaties in de Verenigde Staten, die in een aantal gevallen ook voor rellen zorgden. De zuster in Ohio roept met haar graffiti op tot liefde en verdraagzaamheid. Het filmpje van de zuster is ook te zien in de verkorte viering die deze week werd opgenomen in de Sint Quintinus kerk in Zonhoven. Vanaf volgende week worden de diensten daar trouwens opnieuw hervat. De corona-maatregelen staan toe dat honderd mensen plechtigheden kunnen bijwonen in de kerk van Zonhoven-centrum. Dat gebeurt uiteraard wel met de nodige afstand en met het ontsmetten van handen.