Home Artikel Weersverandering !

Weersverandering !

468


Hogedrukgebieden maken plaats voor depressies en storingen. Daarbij komt er een strakke noordwestelijke luchtstroming opzetten en dat betekend dat het weerbeeld volledig verandert. Wolken, regen en buien staan op het programma en het kwik komt maar liefst meer dan 10 graden lager uit.


Donderdag (04/06) is het al zwaar bewolkt in de ochtend en stilaan komt er regen vanuit het noordwesten opzetten. De rest van de dag wisselen perioden met regen af met drogere perioden. De maxima liggen daarbij slechts rond 15 of 16 graden en er staat een matige noorden tot noordwestenwind.


Vrijdag (05/06) wisselen wolkenpartijen af met enkele opklaringen. Er vallen een aantal regenbuien, maar af en toe is er ook wat zon. In de avond gaat het echter regenen. De maxima komen niet hoger dan 14 graden en er staat een matige westelijke wind.


Zaterdag (06/06) vallen er enkele regenbuien in de ochtend. Nadien lijkt het droog te blijven en is er ook ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een strakke westelijke wind.


Zondag (07/06) zijn er talrijke wolkenvelden. Het blijft lang droog, maar af en toe kan er een regenbui vallen. Bij een matige zuidwestenwind liggen de maxima rond 16 graden.


Maandag (08/06) wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Later in de namiddag ontwikkelen enkele regenbuien. Het wordt iets zachter bij 17 graden en er is wat minder wind.


Dinsdag (09/06) zijn er enkele opklaringen in de ochtend, maar al vlug wordt het zwaar bewolkt en volgt er regen vanuit het oosten. Ook de namiddag verloopt regenachtig. De maxima liggen rond 18 graden.

De volgende dagen kiest de wind voor een zuidelijke sector en de luchtdruk stijgt. Het ziet er naar uit dat er opnieuw een droge periode aanbreekt met flink wat zon en zomerse temperaturen.