Home Artikel Bibliotheek van Zonhoven is vanaf woensdag weer open (maar U moet wel...

Bibliotheek van Zonhoven is vanaf woensdag weer open (maar U moet wel binnen via de achterdeur)

992


Na exact 10 weken sluiting met enkel een ‘afhaalbib’, gaat de bibliotheek van Zonhoven op woensdag 3 juni weer open. Let wel: U moet voortaan binnen via de achterdeur en buiten via de voordeur.

Bezoekers kunnen vanaf 3 juni weer individueel en onder veilige voorwaarden zelf materialen komen uitkiezen en lenen. Wel zal er een beperking zijn op het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in de bib aanwezig mag zijn, en kan de bib voorlopig nog niet toegankelijk zijn als ontmoetingsplaats. Om kranten te lezen, te studeren en de computers te gebruiken, kan je voorlopig dus nog niet langs komen.

De basisdienstverlening wordt verhoogd: bovenop de aangepaste ruime openingsuren blijft de bib ook de afhaalservice verder aanbieden. De bib opent bovendien terug twee avonden tot 19 uur én op zaterdag en zondag, zodat ook de leners die terug aan het werk zijn de kans hebben om langs te komen.

In de voormiddag sluit de bib tijdelijk de deuren om op een veilige manier alle ingeleverde materialen – na 72 uur quarantaine – terug in de rekken te zetten. De voormiddagen worden ook volop gebruikt om de afhaalservice nog verder aan te bieden. Tijdens de lock-down bleek dit een groot succes, er werden 800 afhaalafspraken ingepland.

Belangrijk: De tijdelijke nieuwe ingang van de bib vind je aan de achterkant, via de leeszaal. Je komt de bib dus binnen via de leeszaal en gaat naar buiten via de voordeur. Zo kan alles veilig verlopen voor iedereen. Alle corona-maatregelen in de bib vind je ook terug op hun website: zonhoven.bibliotheek.be.

Dit zijn de openingsuren:

  • maandag en woensdag van 13 tot 19 uur
  • donderdag en vrijdag van 13 tot 17 uur
  • zaterdag en zondag van 10 tot 12.30 uur