Home Artikel Zomers

Zomers

190


Anticyclonale condities zorgen voor een vrijwel wolkenloze hemel en met de aanvoer van droge landlucht kan het kwik oplopen tot zomerse waarden. Ook de volgende dagen staan nog in het teken van hogedrukgebieden. Daarbij kan de temperatuur na het weekend nog wat oplopen. Halfweg volgende week kunnen storingen echter over ons land doordringen en nemen de neerslagkansen sterk toe.


Vrijdag (29/05) is het stralend zonnig weer en er komen nauwelijks wolken voor in de ochtend. Na de middag is er wat hoge bewolking of een stapelwolkje, maar het blijft zonnig. De maxima liggen rond 24 graden en de wind waait meestal zwak.


Zaterdag (30/05) kan het kwik met flink wat zonneschijn al vlug oplopen naar zomerse waarden. De maxima liggen rond 25 graden en de wind wakkert aan tot matig. Na de middag zijn er enkele wolken, maar die verdwijnen in de avond opnieuw.


Zondag (31/05)  verloopt de ochtend zonnig met slechts enkele wolken. Na de middag is er wat meer bewolking mogelijk, maar er is ook nog ruimte voor de zon. Het blijft droog en de maxima liggen rond 23 graden.

Maandag (01/06) kunnen er enkele wolkenflarden voorkomen in de ochtend. Nadien brandt de zon deze wolken weg en wordt het een stralend zonnige dag. Het wordt zomers warm bij maxima rond 26 graden. De wind waait matig uit het oosten tot het noordoosten.

Dinsdag (02/06) zijn er vrijwel geen wolken. Bij een matige oostenwind kan het kwik oplopen tot gemiddeld 28 graden. Lokaal is een graadje meer mogelijk.

In de tweede helft van de week kunnen storingen tot onze streken doordringen. De wolkenvelden nemen toe en het ziet er naar uit dat er een einde komt aan de droge periode. Het wordt bovendien ook wat minder warm.