Home Artikel Iets minder warm !

Iets minder warm !

153


Een hogedrukgebied met kern boven de Britste Eilanden, houdt storingen uit onze regio. Slechts af en toe kunnen enkele wolkenflarden doordringen. Tijdelijk wordt de luchtstroming wat strakker uit het noorden, waardoor het iets minder warm is. De volgende dagen blijven anticyclonale condities domineren.


Dinsdag (26/05) is het stralend zonnig weer, al komen er wel enkele hoge wolkenslierten voor. Deze wolken doen echter nauwelijks afbreuk aan het zonnige weer. Bij een zwak briesje uit het noorden kan het kwik tot 23 of 24 graden klimmen.


Woensdag (27/05) komen er hoge wolkenslierten voor. De zon kan er echter vlot doorheen schijnen, waardoor er toch steeds een zonnige indruk heerst. Na de middag nemen de hoge wolkenvelden af en wordt het overwegend helder. Een matige noordelijke wind voert wat koelere lucht aan, waarbij het kwik stagneert op 22 graden. Deze maxima zijn overigens heel behoorlijk voor deze tijd van het jaar.

Donderdag (28/05) komt de kern van een hogedrukgebied over de Noordzee te liggen en krijgen wolken geen kans om te vormen. Het wordt een uitermate zonnige dag, maar met een matige noordoostenwind zijn de maxima wat beperkter. Het kwik bereikt 22 graden.

Vrijdag (29/05) is het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. Op het einde van de dag komen er wel enkele hoge wolkenvelden opzetten. De wind is wat minder strak en het wordt iets zachter bij 23graden.

Zaterdag (30/05) staat er een matige oostelijke wind. Er wordt evenwel wat zachtere lucht aangevoerd, waardoor het kwik kan oplopen tot gemiddeld 24 graden. De zon domineert, al zijn er later ook enkele wolken.

Zondag (31/05) wordt opnieuw een prachtige lentedag bij aangename maxima van 22 graden en niet teveel wind. Het is zonnig, maar er zijn ook enkele wolken.

Gaven de weermodellen de afgelopen dagen hogere neerslagkansen voor juni, de meeste recente uitdraai gaat nu voor aanhoudend droog weer met slechts af en toe kans op een bui. Het blijft bovendien behoorlijk warm bij maxima tussen 23 en 26 graden.