Home Artikel Elstreken wordt smaller (en krijgt gescheiden fietspaden)

Elstreken wordt smaller (en krijgt gescheiden fietspaden)

873

De Elstrekenweg op Termolen in Zonhoven wordt binnenkort een stuk smaller. De kaarsrechte baan krijgt ook gescheiden fietspaden, die de verkeersveiligheid moeten verhogen.

Het gemeentebestuur van Zonhoven heeft vandaag beslist om een ontwerper aan te stellen. “Wij willen de Elstrekenweg helemaal opnieuw aanleggen,” aldus Schepen Johan Schraepen (Open Vld). “De huidige brede weg nodigt uit tot snel rijden. In de toekomst willen we het wegprofiel daarom versmallen en eventueel enkele as-verschuivingen voorzien. Daarnaast zorgen we ook voor brede, en vrijliggende fietspaden. Als alles vlot verloopt, vatten de werken aan begin 2022.”

“Bij aanvang van de legislatuur hadden we de ambitieuze doelstelling van de aanleg van 20 kilometer nieuwe fietspaden,” besluit Burgemeester Johny De Raeve (Open Vld). “We trekken voor deze werken een bedrag uit van € 1.540.000.”