Home Video Sint Quintinuskerk veilig voor 84 tot 130 gelovigen in coronatijd

Sint Quintinuskerk veilig voor 84 tot 130 gelovigen in coronatijd

593

Priester Rik Renckens heeft in een verkorte online viering deze week de hoop uitgesproken dat we de corona-maatregelen nog even volhouden. Al blikt hij graag al vooruit op een mogelijke heropstart van de echte eucharistievieringen in Zonhoven.

“We hebben al even nageteld, en dan blijkt dat er 84 veilige plaatsen zijn in onze kerk als mensen alleen zouden komen. Zijn er ‘bubbeltjes’ van telkens twee mensen, dan kunnen zeker 130 mensen een plechtigheid komen volgen. We gaan dan ook andere veiligheidsmaatregelen nemen, zoals handgel. Zo ver is het helaas nog niet. We hopen wel tegen half juni meer duidelijkheid te hebben.”

In zijn preek benadrukte de priester deze week dat Corona ons misschien nog meer doet hunkeren naar verbondenheid. Niet alleen met de mensen direct rondom ons, maar naar veel ruimer sociaal contact. Het is nog niet zo ver, we moeten nog volhouden en waakzaam blijven. Zonder grote angst, en met nuchtere voorzichtigheid.”