Home Artikel Basvelden wordt vanaf volgende week ‘blokcampus’

Basvelden wordt vanaf volgende week ‘blokcampus’

1241

Veilige blokcampus op de Basvelden

Zonhovense studenten die liever in groep studeren, kunnen vanaf woensdag terecht in de nieuwe blokbar op de Basvelden. “Meer dan ooit hebben studenten hier nood aan, uiteraard in veilige omstandigheden en rekening houdend met alle corona-maatregelen”, aldus burgemeester Johny De Raeve(Open Vld). 

De gemeente werkt momenteel een heel plan uit gaande van een poetsregeling, een inschrijvingssysteem en alle andere nodige veiligheidsmaatregelen. De cafetaria van het centraal gebouw staat momenteel tijdelijk leeg, en wordt omgetoverd tot een studeerruimte.

“Indien de vraag groter is dan het aanbod, kunnen we onze blokbar omvormen tot een blokcampus”, vult schepen van Jeugd Bram De Raeve aan(Open Vld). “Hiervoor hebben we al een akkoord met voetbalclub Zonhoven United die hun cafetaria ter beschikking stelt. Op deze manier creëren we een aangename werksfeer voor de studenten en kunnen we de verplichte permanentie organiseren. Ons openlucht-sportcentrum is een ideale locatie. Zo kunnen de studenten tijdens hun pauzes bewegen en genieten van de groene omgeving.”