Home Weer Zomers !

Zomers !

206


Een hogedrukgebied schuift over onze streken en zorgt voor veel zon en hoge temperaturen. Soms zijn er wel enkele wolkenvelden. De volgende dagen evacueert het hogedrugebied naar het oosten van Europa. Alvorens een volgend hogedrukgebied zich ontfermt over het weer in onze streken, kunnen verzwakte storingen tijdelijk het weerbeeld bepalen.

Dinsdag (19/05) maakt een stralende zon stilaan plaats voor meer hoge wolkenvelden en later ook stapelwolken. De zon kan daarbij af en toe achter de wolken verdwijnen. Het blijft echter droog en het wordt aangenaam warm bij maxima rond 23 of 24 graden. Er staat een zwakke wind uit het westen tot het noordwesten.


Woensdag (20/05)  na enkele mistbanken in de ochtend, wordt het vrij zonnig. Er zijn wel enkele wolkenvelden. Het kwik bereikt de zomerse grens van 25 graden.


Donderdag (21/05)  wordt het nog warmer bij gemiddeld 27 graden, maar in de avond is er kans op lokaal onweer. De wind waait zwak uit het zuidoosten.


Vrijdag (22/05)  zijn er veel wolken en af en toe valt er een drup regen. Het is nog wel zomers warm bij 25 graden. De zuidwestenwind spant aan tot matig.

In het weekend wordt het kouder bij maxima rond 19 of 20 graden en de wind waait matig uit het westen. Er is meer bewolking, maar op een lokale lichte bui na, blijft het meestal droog.Na het weekend bouwt echter opnieuw een hogedrukgebied op en wordt het opnieuw zonnig en zomers warm.