Home Artikel Markt in Zonhoven gaat zondag 24 mei weer voorzichtig van start

Markt in Zonhoven gaat zondag 24 mei weer voorzichtig van start

1792
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Volgende zondag, 24 mei heeft Zonhoven opnieuw een zondagsmarkt. Door de uitbraak van de coronacrisis moesten de marktkramers sinds half maart noodgedwongen thuis blijven. Nu zondag is er een voorzichtige heropstart.

Dat gebeurt wel niet meteen met evenveel kramen. “Onze markt telde zo een 85 standhouders, terwijl voorlopig slechts 50 zijn toegelaten,” zegt bevoegde schepen Frank Vandebeek (Open VLD). “Uit een rondvraag bleek dat 66 marktkramers meteen geïnteresseerd waren om terug te komen. Maar dat is dus nog altijd meer dan toegelaten. We gaan daarom met een wisselend systeem werken: om de beurt kunnen de verkopers een zondag naar Zonhoven komen. We gaan elke week toch zo een 44 kramen hebben.”

Eénrichtingsverkeer

Volgens de richtlijnen moeten alle markten bovendien werken met éénrichtingsverkeer. “Ook dat gaan we uiteraard toepassen,” aldus schepen Vandebeek. “De ingang is voorzien vlakbij het gemeentehuis aan Passie Flora. Zo wandel je tussen de kerk en het gemeentehuis door naar het Kerkplein. Rondom de kiosk keer je via de Dijkbeemdenweg voor het politiekantoor weer terug naar het gemeentehuis. We gaan ook maar een maximum aantal bezoekers kunnen toelaten, en onderweg moet iedereen steeds 1,5 meter afstand houden. Na de markt van nu zondag gaan we alles evalueren, en indien nodig bijsturen.”

Schepen Frank Vandebeek op de plek waar de ingang van de markt zal zijn