Home Video Kerk in Zonhoven is bezorgd om eenzaamheid bij ouderen tijdens corona

Kerk in Zonhoven is bezorgd om eenzaamheid bij ouderen tijdens corona

851

De pastorale eenheid Zacheüs, die de vier parochies in Zonhoven verenigd, is bezorgd om de eenzaamheid bij oudere inwoners. Dat zegt Priester Rik Renckens deze week in de verkorte viering die deze week werd opgenomen.

“Erg opvallend zien we soms signalen van verweesdheid bij onze oudere mensen, in het bijzonder in onze woonzorgcentra. Hoe lang laten we onze oudere mensen nog in die isolatie? Vanaf volgende week mogen zij bezoek krijgen, maar niet op hun kamer. Wel in een ‘veilige’ spreekzaal met plexiglas. Slechts één persoon voor een half uur per week. Het is een kleine vooruitgang.” De priester hoopt dat er snel veiligere manieren zijn om bezoek voor ouderen toch mogelijk te maken.