Home Video Heidebrand op de Teut in Zonhoven: 2 hectare gaan in de vlammen...

Heidebrand op de Teut in Zonhoven: 2 hectare gaan in de vlammen op

1143

Zaterdagavond omstreeks half zes is de brandweer opgeroepen voor een hevige heidebrand op de Teut in Zonhoven. Door het droge weer van de afgelopen weken konden de vlammen zich snel in het natuurgebied verspreiden.

Ook de lokale politiezone Limburg Regio Hoofdstad kwam ter plaatse om de toegang tot het natuurgebied veiligheidshalve af te sluiten voor wandelaars. Het toeristisch fietspad werd eveneens uit voorzorg afgezet. Vanuit de ruime omgeving was een grote rookpluim te zien. Brandweerzone Zuid West Limburg kreeg meteen versterking van tankwagens uit de omliggende brandweerzones. Kort voor zeven uur ’s avonds waren de vlammen onder controle. Zo een twee hectare zijn in door het vuur geteisterd. Eerder deze week was nog gewaarschuwd voor brandgevaar in onze natuurgebieden omwille van het historisch droge voorjaar.