Home Artikel Weersverandering !

Weersverandering !

275


De anticyclonale condities beginnen stilaan te verzwakken. Eerst zien we wat meer wolken, al blijft het voorlopig nog droog. Na het weekend kunnen storingen tot onze streken doordringen en nemen ook de neerslagkansen toe. Het wordt bovendien wat kouder.

Vrijdag (24/04) wordt een zonnige dag met slechts enkele stapelwolken en wat hoge sluierbewolking. Het wordt warm bij maxima rond 22 graden. Er staat een zwak briesje uit het noordwesten.

Zaterdag (25/04)  maken wolkenvelden in de ochtend plaats voor zonnige perioden. Vooral na de middag wordt het flink zonnig. Met een noordelijk briesje wordt koudere lucht aangevoerd. Het kwik stagneert op 17 graden.

Zondag (26/04) is het zonnig en droog bij weinig wolken. Na een koude start, kan het kwik oplopen tot 19 graden. De wind waait zwak uit het noorden.

Maandag (27/04) is het zonnig in de ochtend. Na de middag komen er meer wolken opzetten en in de avond zijn er enkele regenbuien mogelijk. De maxima liggen rond 23 graden bij een zwakke zuidwestenwind.

Dinsdag (28/04) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er valt van tijd tot tijd wat lichte regen. Na de middag zijn er enkele opklaringen, maar kunnen er ook enkele regenbuien vallen. De maxima liggen rond 18 graden en de wind waait zwak uit het westen.

De volgende dagen wordt de luchtstroming zonaal en kunnen storingen onze streken gemakkelijk vinden. Wolken domineren vaak het weerbeeld en geregeld valt er een bui of zijn er perioden met regen. Het gaat bovendien ook wat harder waaien uit het zuidwesten.