Home Artikel Aanhoudend zonnig !

Aanhoudend zonnig !

142

Het omvangrijke en krachtige hogedrukgebied nabij Scandinaviƫ kan onafgebroken het weerbeeld in onze streken domineren. Wolken komen er niet aan te pas en de zon is dan ook vanaf de vroege ochtend tot de late avond aanwezig. Er staat wel een strakke wind. De heldere condities houden tot het einde van de week aan, al zwakt de wind wat af. In het weekend zijn er wat meer wolken.


Dinsdag (21/04) komen er vrijwel geen wolken voor en kan de zon de hele dag het weerbeeld domineren. Het kwik loopt op tot 22 graden, maar de strakke oost-noordoostenwind laat het wat kouder aanvoelen.


Woensdag (22/04) is het al uitermate zonnig bij het ochtendgloren. De zon blijft volop aanwezig tot deze in de avond achter de horizon verdwijnt, nauwelijks of zelfs geheel niet gehinderd door wolken. Het kwik bereikt na de middag aangename waarden van 22 of 23 graden. Er staat nog steeds een strakke wind.


Donderdag (23/04)  laat de stralende zon het kwik oplopen tot 23 graden en mogelijk zelfs 24 graden. De wind is minder voelbaar aanwezig.

Vrijdag (24/04)  overheerst de zon opnieuw het weerbeeld en er komen vrijwel geen wolken voor. De zwakke wind kiest voor een westelijke sector en de maxima liggen rond gemiddeld 23 graden.

In het weekend kiest de wind voor het noorden en wordt er koudere en vochtige lucht van over zee aangevoerd. Het kwik komt een stuk lager uit bij gemiddeld 17 graden en er zijn wat meer wolken. Neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht.