Home Weer Uitzonderlijk warm !

Uitzonderlijk warm !

176


De gunstige invloed van een hogedrukgebied vertaalt zich in flink wat zonneschijn. Daarbij wordt met een zuidelijke luchtstroming lucht van subtropische oorsprong aangevoerd en wordt het enkele dagen uitzonderlijk warm. In het weekend kunnen storingen, hetzij onder verzwakte vorm, onze streken bereiken en nemen de neerslagkansen toe.


Woensdag (08/04), na het opruimen van plaatselijke lage wolken en mist, wordt het overal flink zonnig met hooguit wat sluierbewolking. Het wordt uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 24 graden. Plaatselijk kan de zomerse grens van 25 graden gehaald worden.

Donderdag (09/04), na het opruimen van plaatselijk ochtendgrijs, wordt het opnieuw zonnig en warm bij gemiddeld 23 graden.

Vrijdag (10/04)  zijn er wat meer wolken in de namiddag, maar het is nog steeds vrij zonnig bij maxima rond 22 graden.

Tijdens het weekend zijn er meer wolken en nemen de neerslagkansen toe. Zaterdag is er een kleine kans op een bui in de namiddag, zondag is de kans op enkele buien in de namiddag groter. Het blijft vrij warm bij maxima rond of boven 20 graden.