Home Weer Het wordt warmer !

Het wordt warmer !

197


Een uitloper van een hogedrukgebied ten westen van Schotland kan het weerbeeld in onze streken domineren met nagenoeg heldere condities. In het tweede deel van de week kunnen zwakke storingen onze regio bereiken en is wat neerslag niet uitgesloten. In het weekend schuift een hogedrukgebied over onze streken en wordt met een zuidelijke luchtstroming gevoelig zachtere lucht aangevoerd.


Woensdag (01/04) zijn er in de ochtend enkele lokale mistbanken mogelijk. Daarbij vriest het algemeen. De stralende zon kan echter het kwik al vlug naar positieve waarden brengen. Uiteindelijk bereikt het kwik een graad of 10. Later op de dag komen er vanuit het westen enkele hogere wolkenvelden opzetten, maar het zonnige weerbeeld blijft behouden. Er staat bovendien niet al te veel wind uit een noordelijke sector, waardoor het in de zon vrij aangenaam is.


Donderdag (02/04) maken opklaringen in de ochtend steeds meer plaats voor toenemende wolken. Later is het zwaar bewolkt tot betrokken, maar het blijft meestal droog. Maxima rond 10 graden.
Vrijdag (03/04) domineren wolken het weerbeeld en de zon heeft het moeilijk om door te breken. Het is meestal droog en met een matige wind uit het westen tot het noordwesten liggen de maxima rond 10 graden.


Zaterdag (04/04) stijgt de luchtdruk en de zon krijgt opnieuw alle kansen om het weerbeeld te domineren. Met een zwak tot soms matig briesje uit het zuidoosten wordt zachtere lucht aangevoerd. Het kwik bereikt gemiddeld 13 graden.


Zondag (05/04) wordt met een matige zuidenwind vrij warme lucht aangevoerd. In combinatie met een stralende zon levert dat maxima op die richting 20 graden uitkomen. Er zijn enkele stapelwolken mogelijk.

Na het week’end blijven de temperaturen erg hoog, maar de wolken nemen toe en later is er ook kans op wat regen of enkele regenbuien. De wind wakkert aan en waait meestal uit het zuidwesten.