Home Artikel Het wordt kouder !

Het wordt kouder !

247

Het hogedrukgebied dat de afgelopen dagen verantwoordelijk was voor het zonnige weer evacueert naar het oosten van Europa en verliest zijn invloed op onze regio. Verzwakte storingen zorgen daarbij voor meer wolkenvelden, maar de neerslagkansen zijn erg beperkt. Tijdens het weekend wordt de luchtstroming noordelijk en kan koude arctische lucht onze streken bereiken. Het wordt daarbij nog een stukje kouder en tijdens de nacht gaat het opnieuw vriezen.


Vrijdag (27/03) profiteren we nog van het hogedrukgebied en is het uitermate zonnig. Later op de dag zijn er enkele hoge wolkensluiers mogelijk, maar die nauwelijks afbreuk aan het zonnige weer. De zwakke noordoostenwind spant na de middag aan tot matig en laat het bij momenten fris aanvoelen. Het kwik bereikt gemiddeld 15 of 16 graden.


Zaterdag (28/03) is het zonnig in de ochtend, maar later komen er stapelwolken opzetten. Het blijft echter droog en later in de namiddag nemen de stapelwolken terug in aantal af. De maxima liggen rond 14 graden. De noordelijke wind neemt toe tot matig en soms vrij krachtig en laat het eerder koud aanvoelen.


Zondag (29/03) komt het kwik niet hoger dan 7 graden en in combinatie met een strakke noordelijke wind voelt het vrij guur aan. Wolken en zon wisselen elkaar af. In de loop van de middag is er kans op een enkele plaatselijke regenbui. Meestal blijft het echter droog.

Maandag (30/03) zijn er geregeld wolkenvelden en er vallen plaatselijk enkele regenbuien. Tussendoor zijn er evenwel ook langere droge perioden. De maxima liggen rond 8 graden en er staat een koude noorderwind.


Dinsdag (31/03) is het zonnig in de ochtend. Nadien zijn er enkele stapelwolken, maar de zon blijft ook nog geregeld aanwezig in het weerbeeld. De maxima liggen rond 9 graden en de wind waait matig uit het noordoosten.

De volgende dagen wordt vochtige zeelucht aangevoerd vanuit het noordwesten en zijn er beduidend meer wolken. De neerslagkansen blijven evenwel beperkt en het wordt wat minder koud.