Home Artikel Zonneridders moeten nu ook carnavalstoet van 26 april aflassen: snoepgoed gaat naar...

Zonneridders moeten nu ook carnavalstoet van 26 april aflassen: snoepgoed gaat naar goed doel

937
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Zonneridders, de organiserende carnavalsgroep van Zonhoven, moet helaas ook de stoet van 26 april aflassen. Die datum was er gekomen, nadat de eerste stoet ook al eens op het nippertje was afgeblazen door het stormweer. Deze keer is de coronacrisis de boosdoener.

Zondag 23 februari laatstleden werd de carnavalstoet in Zonhoven afgelast vanwege de barre weersomstandigheden.  In overleg met de gemeente Zonhoven werd zondag 26 april als nieuwe datum voorgesteld.

Nu de overheidsmaatregelen voor het indijken van het coronavirus langer van kracht lijken te zijn , komt ook het organiseren van deze stoet in gedrang.

Voor Dirk Vliegen en Eddy Vaes, leden van de Zonneridders, was het een moeilijke beslissing maar ze uitstellen heeft geen zin. Bijgevolg hebben zij de knoop doorgehakt en besloten om de carnavalstoet af te lassen. Ook Johan Vanhoyland, schepen van evenementen, vindt het een verstandige en dappere beslissing van de Zonneridders.  ” Het zou een verkeerd signaal zijn naar de Zonhovenaar om dit evenement door te laten gaan”, zegt hij.

Het aangekochte snoepgoed gaan de Zonneridders alvast verdelen onder jeugdinstellingen in de buurt.