Home Weer Stralende zon !

Stralende zon !

241


De weerkaarten geven nog steeds zonovergoten condities in onze streken. Dankzij een krachtig hogedrukgebied over het oosten van Europa krijgen wolken geen kans om tevoorschijn te komen. Er wordt daarbij aanhoudend droge landlucht vanuit het oosten aangevoerd. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied aan kracht en stilaan zijn er enkele wolken mogelijk. In het weekend kunnen verzwakte storingen over onze regio schuiven en de kans op een drup regen neemt gestaag toe.


Dinsdag (24/03) is het stralend zonnig weer en er komen vrijwel geen wolken voor. Na een koude ochtend met algemene vorst, kan het kwik oplopen tot gemiddeld 11 of 12 graden. De schrale oostelijke wind laat het echter een stuk kouder aanvoelen.


Woensdag (25/03) wordt opnieuw een zonovergoten dag met vrijwel geen wolken. Het kwik bereikt 10 graden en de matige oostelijke wind voelt nog steeds erg schraal aan.


Donderdag (26/03) domineert de zon, maar er komen ook enkele hoge wolkenslierten voor. Bij een matige oostelijke wind liggen de maxima rond 10 graden.


Vrijdag (27/03) zijn er flinke zonnige perioden, afgewisseld met enkele wolkenvelden. Het blijft droog en het kwik bereikt 13 graden. De wind waait zwak uit het noordoosten.


In het weekend kunnen verzwakte storingen tot over onze streken doordringen en komt er meer bewolking opzetten. Een plaatselijke regenbui of een spat regen behoren tot de mogelijkheden, maar meestal is het toch wel droog. de maxima liggen rond 10 graden en de wind wakkert opnieuw aan en kiest voor het noorden.