Home Artikel Ook Zonhoven gaat actief 80-plussers opbellen

Ook Zonhoven gaat actief 80-plussers opbellen

560

Ook de gemeente Zonhoven gaat vanaf deze week actief de 80-plussers laten opbellen. Vrijwilligers zullen horen hoe het met hen gaat, en of ze in deze corona-tijden hulp nodig hebben.

“Onze website ‘Zonhoven Zorgt’ wordt druk bezocht, en de vrijwilligers die een handje willen toesteken bieden massaal hun hulp aan,” zegt
Schepen van welzijn en economie Frank Vandebeek (Open VLD). “Maar we zijn er ons ook van bewust dat de kwetsbaarste groep van onze samenleving, laat ons zeggen de 80 plussers, niet volledig mee is met de digitale wereld van facebook en website.”

Daarom heeft de gemeente een nieuw initiatief gelanceerd, namelijk ‘Zonhoven belt’. “Een team van medewerkers van de gemeente gaat actief contact opnemen met alle 80-plussers die niet in het rusthuis of zorgcentrum wonen om hen te vragen waar er hulp geboden kan worden. De hulpvragen zullen dan beantwoord worden door een enthousiast team van 60 vrijwilligers die staan te trappelen om in actie te schieten.” Verder zal elke Zonhovenaar deze week een hulpvraag en hulpaanbod-kaartje in de brievenbus krijgen.

Link: Zonhoven Zorgt https://www.zonhoven.be/producten/detail/571/zonhoven-zorgt