Home Artikel Crisiscomité waakt over corona in Zonhoven: zowat alle activiteiten geannuleerd of uitgesteld

Crisiscomité waakt over corona in Zonhoven: zowat alle activiteiten geannuleerd of uitgesteld

1115

Zowat alle activiteiten in Zonhoven worden uitgesteld of afgelast door de uitbraak van de corona-epidemie. “We hebben een crisiscomité opgericht en komen zeker tweemaal per week samen, maar als toestand vereist vaker,” aldus burgemeester Johny De Raeve (Open VLD). “We zitten in een steeds evoluerende toestand.”

Het gemeentebestuur van Zonhoven raadt aan organisatoren af om tot 31 maart nog evenementen te laten plaatsvinden. Voorstellingen in Gemeenschapscentrum Tentakel, het dorpsrestaurant, de klasbezoeken aan de hoofdbibliotheek, en alle andere gemeentelijke activiteiten zijn voorlopig geschorst. Ook de jaarmarkt nu zondag 15 maart met de kermis zijn geannuleerd.

De Vrije Middenschool van Zonhoven heeft haar opendeurdag van dit weekend geannuleerd. De meeste jeugdverenigingen laten weten dat hun activiteiten nu zondag eveneens geschrapt zijn. De onthaaldag voor nieuwe inwoners die voorzien was op 28 maart wordt verschoven naar een latere datum. Hetzelfde geldt ook voor het evenement de gouden Zonhovenaren, dat normaal op 29 mei gepland was. Het woonzorgcentrum Catharina verzoekt om geen bezoek te brengen aan kwetsbare bewoners. In het pand moeten bezoekers zich registeren en ontsmettende handzeep gebruiken (foto). De zondagse Eucharistievieringen in de Zonhovense kerken gaan voorlopig ook niet door.

Andere verenigingen die hun activiteiten annuleren:

  • Agilitywedstrijd Hondenschool Molenheide (14 en 15 maart)
  • Gehoorzaamheidwedstrijd Hondenschool Molenheide (22 en 23 maart)
  • Jubileumfeest Femma (21 maart)
  • Lenteontmoeting Neos (23 april)
  • Marlou’se biercarrousel (29 maart)
  • Scoutsfuif Jinfuus (14 maart)