Home Artikel Corona-maatregelen in Zonhoven (update): jaarmarkt nu toch afgelast, lessen in scholen geschorst

Corona-maatregelen in Zonhoven (update): jaarmarkt nu toch afgelast, lessen in scholen geschorst

1690

De noodzaak om de verspreiding van het carona-virus in ons land tegen te gaan, zorgen voor nog meer verregaande maatregelen in Zonhoven. De jaarmarkt die nu zondag 15 maart zou doorgaan wordt dan toch afgelast. Dat heeft burgemeester Johny De Raeve (open VLD) donderdagavond laten weten. Zowat alle activiteiten zijn dit weekend overigens al afgelast. Maandag worden ook de lessen in onze scholen geschorst.

Donderdagavond kondigde de federale regering verregaande maatregelen aan om de verspreiding van het wereldwijde virus tegen te gaan. Horeca-zaken gaan vanaf dit weekend voorlopig dicht. Vanaf maandag worden ook de lessen in onze scholen geschorst. Ouders die noodzakelijk kinderopvang nodig hebben, kunnen hun kinderen wel nog naar school sturen voor opvang. Maar lessen worden er dus voorlopig niet meer gegeven. Dat zal zo blijven tot aan de paasvakantie. In Zonhoven liet de Vrije Middenschool al weten dat de opendeurdag van zondag niet doorgaat.

Alle gemeentelijke activiteiten zoals Academie +3, het dorpsrestaurant, of de voorstellingen in Tentakel waren al geschorst. Alle verenigingsactiviteiten gaan eveneens niet door. De zondagse eucharistieviering in onze kerken gaan ook niet door. Op deze website kan je de maatregelen verder volgen die ons land tegen corona neemt.