Home Weer De lente is daar !

De lente is daar !

272

Lans de noordoostelijke flank van een hogedrukgebied over de Atlantische Oceaan worden storingen en buienlijnen naar onze streken gestuurd. Het is de volgende dagen wisselvallig. Het weekend lijkt droog te verlopen en na het weekend brengt een uitloper van het Azorenhoog een voorproefje van de lente.

Woensdag (11/03) zorgt een storing voor talrijke wolken en periodne met regen. Na de middag wordt het even wat droger, maar nadien komt er opnieuw wat regen opzetten. De maxima liggen rond 14 graden en er staat een strakke westelijke wind met rukwinden tot 60 km/u.

Donderdag (12/03) vallen er in de ochtend enkele regenbuien, maar vanuit het westen wordt het droog en zijn er brede opklaringen met flink wat zon. Na de middag ontstaan er opnieuw stapelwolken en enkele van deze wolken bereiken het buienstadium. Hier en daar kan er dan een regenbui vallen. De maxima liggen rond 12 graden en de wind waait matig tot vrij krachtig uit het westen tot het zuidwesten.


Vrijdag (13/03) is het overwegend zwaar bewolkt met slechts af en toe een opklaring. Er vallen enkele buien, maar er zijn ook langere droge perioden. Het kwik bereikt 9 graden bij een matige westelijke wind.


Zaterdag (14/03) wordt een droge dag met vooral in de ochtend flink wat zon. Na de middag overheersen de stapelwolken het weerbeeld. De maxima liggen rond 11 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.


Zondag (15/03) maken brede opklaringen in de ochtend plaats voor talrijke stapelwolken. Op een enkele regenbui na, blijft het overwegend droog. De maxima liggen rond 14 graden en er staat een matige wind.


Na een sombere maandag, zorgen drukstijgingen de volgende dagen voor veel zon en maxima die rond of net boven 15 graden uitkomen. De lente is in aantocht !