Home Weer Een droog etmaal !

Een droog etmaal !

166


Een mobiele wig van hoge druk zorgt voor een droger etmaal. Storingen vanover de Atlantische Oceaan kunnen echter de volgende dagen tot over onze streken doordringen en laten de neerslagkansen opnieuw toenemen. Een actieve storing brengt op dinsdag veel regen en wind, maar de maxima zijn wel vrij hoog.


Vrijdag (06/03) verlaat een regenzone in de ochtend onze streken en wordt tijdelijk gevolgd door droger weer. Later zijn er ook enkele opklaringen, maar die worden afgewisseld door plaatselijke buien. De maxima liggen rond 8 graden en er staat een matige en gure noordwestenwind.


Zaterdag (07/03) is er flink wat zon in de ochtend, maar het is fris bij 3 graden. Later komen er stapelwolken opzetten en na de middag wordt het zwaar bewolkt. Het blijft echter overwegend droog bij maxima rond 10 graden. De wind waait matig uit het westen.


Zondag (08/03) valt er periodiek regen. Na de middag zijn er enkele buien mogelijk, maar nadien blijft het droog en klaart het uit vanuit het westen. De maxima liggen rond 10 graden en er staat een strakke zuidwestenwind. Er zijn rukwinden mogelijk tot 60 km/u.

Maandag (09/03) maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken. Later in de namiddag volgt er regen vanuit het westen. Het kwik bereikt 10 graden bij een matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind. Er zijn windstoten mogelijk tot 60 km/u.


Dinsdag (10/03) schuift een actieve storing over onze streken met veel regen en wind. De rukwinden kunnen oplopen tot 80 of zelfs 90 km/u. Er wordt zachte lucht aangevoerd bij maxima rond 14 graden.


De volgende dagen verlopen erg wisselvallig met geregeld buien of perioden van regen. Na het weekend lijkt evenwel een rustigere en vooral drogere periode aan te breken met hogere maxima, maar koudere nachten.