Home Artikel Terug zachter !

Terug zachter !

235


Na het bescheiden winterprikje, komen storingen vanuit het westen opzetten en brengen terug zachtere lucht met zich mee. Daarbij gaat de gradiƫnt ook toenemen en is ook de wind weer van de partij. Het wordt een wisselvallig en winderig weekend.


Vrijdag (28/02) is het koud in de ochtend met temperaturen rond of net onder het vriespunt. De wegen kunnen lokaal gevaarlijk glad zijn. Stilaan maken opklaringen plaats voor toenemende wolken. Na de middag gaat het regenen vanuit het westen. De maxima liggen rond 6 graden en het gaat vanmiddag harder waaien met rukwinden tot 60 km/u.


Zaterdag (29/02)zijn de maxima hoger bij 11 graden, maar er staat regen en wind op het programma. De ochtend start wel nog droog, maar nadien volgt er regen vanuit het westen. Er zijn rukwinden tot 70 km/u.


Zondag (01/03) is het droog in de ochtend met opklaringen. Na de middag komt er regen opzetten vanuit het zuiden bij maxima rond 9 graden. Opnieuw is de wind voelbaar aanwezig met rukwinden tot 60 km/u.


Maandag (02/03) domineren wolken vaak, maar zijn er ook enkele opklaringen. Hier en daar kan er een regenbui vallen. Bij een matige zuidwestenwind bereikt het kwik een graad of 8.


Dinsdag (03/03) maakt regen in de ochtend plaats voor droger weer met opklaringen. De rest van de dag blijft het overwegend droog. De maxima liggen rond 8 graden en de wind waait matig uit het westen tot het zuidwesten.

Na het weekend is het winderig en wisselvallig met geregeld regen of buien. De wind blijft in belangrijke mate aanwezig en de maxima liggen meestal rond 8 of 9 graden.