Home Weer Winderig weekend !

Winderig weekend !

305


Er staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt er evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is er erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen er storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of korrelsneeuw.


Vrijdag (21/02) is er flink wat zon in de ochtend, maar er komen ook al vlug stapelwolken opzetten. Na de middag wordt het zwaar bewolkt en bij momenten betrokken, al blijft het wel overwegend droog. De maxima liggen rond 10 graden en de wind waait matig tot soms  vrij krachtig uit het zuidwesten. Er zijn rukwinden mogelijk tot 60 km/u.


Zaterdag (22/02) domineren wolken het weerbeeld en zo nu en dan kan er een drupje motregen of wat regen vallen. Vaak is het echter ook droog. Er wordt zachte lucht aangevoerd, waarbij het kwik kan klimmen tot 12 graden. Er staat echter een vrij krachtige tot soms krachtige wind met rukwinden tussen 60 en 80 km/u.


Zondag (23/02) schuift een actieve storing over onze streken en wordt er flink wat regen verwacht. Lokaal kan er tot 30 mm neerslag verwachten. Bovendien gaat het hard waaien met windstoten tussen 60 en 80 km/u. Een uitschieter van 90 km/u is mogelijk. De maxima liggen rond 11 graden.


Maandag (24/02) is het vrij somber weer met talrijke wolken. Vooral na de middag kan er ook een drupje motregen vallen. De maxima liggen rond 13 graden en er staat nog steeds flink wat wind met rukwinden tot 70 km/u.

Dinsdag (25/02) maakt regen in de ochtend plaats voor opklaringen. Na de middag komen er echter buien opzetten, afgewisseld met opklaringen. De maxima liggen rond 9 graden en er staat een strakke westelijke wind met rukwinden tot 60 km/u.


De volgende dagen wordt de bovenlucht kouder en valt er geregeld neerslag. Buien junnen soms een winters karakter krijgen. Wat korrelhagel of korrelsneeuw is mogelijk. Tussendoor zijn er ook opklaringen. De maixma liggen meestal rond 7 graden.