Home Artikel Halveweg en Kolveren krijgen dit jaar led-verlichting (en in 2021 Termolen)

Halveweg en Kolveren krijgen dit jaar led-verlichting (en in 2021 Termolen)

588

Zonhoven gaat de volgende jaren nog eens 324 bijkomende Led lampjes indraaien. Dat laat schepen van openbare werken Johan Schraepen (Open VLD) weten. Straatverlichting met LED bespaart zowat 50 procent energie.

Ter Donk wordt de eerste deelgemeente van Zonhoven die ’s nachts ecologisch gaat schitteren. In 31 straten wordt daar de klassieke verlichting momenteel al vervangen door ledlampen. Die werken zijn vorig jaar begonnen. “Er is nu samen met Fluvius een uitvoeringsplan opgesteld voor de volledige gemeente,” aldus Schraepen. “De volgende straten die vanaf dit jaar aan de beurt zijn liggen op de Halveweg en de Kolveren. Daar worden dus alles samen 324 armaturen vervangen.” In 2021 komt dan nog de eerste wijk van Termolen aan de beurt. Daar gaat het om de straten rond het Gemeenschapscentrum Tentakel.

“De financiering van de omschakeling gebeurt via trekkingsrechten,” aldus schepen Schraepen. “We dringen als gemeente aan om de werken zo snel mogelijk uit te voeren. Zo genieten we maximaal van de besparing op de electriciteitsfactuur en de mindere uitstoot.” 

De straten die dit jaar aan de beurt komen zijn: Dellestraat, Veldhinweg, Trambergstraat, Timmerveldweg, Roosterkensweg, Verbindingsweg, Zavelstraat, Ekkersputstraat, Betteshof, Hoeveweg, Hortweidenweg, Kolverenstraat, Broekstraat, Bruinstraat, Oudestraat, Blookstraat, Eikenenweg, Kolverenschansweg, Stabweg, Bunderweg, Kriekelstraat, Raafstraat, Nachtegalenstraat, Dwarsstraat, Vogelsancklaan, De Drij Dreven en de Nieuwstraat.