Home Artikel Storm ‘ciara’ raast over Zonhoven: bomen om, en stukje Termolen even zonder...

Storm ‘ciara’ raast over Zonhoven: bomen om, en stukje Termolen even zonder internet en kabel

1648

De storm ‘ciara’ die over ons land trok heeft zich ook laten voelen in Zonhoven. De brandweer kreeg al enkele meldingen van omgewaaide bomen.

Langs de Kantoorweg in Zonhoven-centrum plofte bijvoorbeeld een boom in een achtertuin. Gelukkig werd het huis niet geraakt, en bleef de schade daardoor beperkt. Langs de Kapelbergweg op Termolen in Zonhoven waren de hulpdiensten wel nodig. Daar waaide een boom om ter hoogte van het kruispunt met de Heivinkstraat. De stam nam enkele bovengrondse draden mee, waardoor de omgeving zonder internet zat. Verschillende bewoners hadden eveneens geen elektriciteit. Netbeheerder Fluvius kwam de leidingen weer herstellen. In de loop van de nacht gingen nog enkele bomen en reclamepanelen om, maar ernstige schade aan woningen is voorlopig gelukkig niet gemeld in Zonhoven.

Foto (c) Tiziana Dolcimascolo