Home Artikel Stilte voor de stom !

Stilte voor de stom !

371


Hogedrukinvloeden en een stralende zon, laten niet vermoeden dat het op zondagavond erg onstuimig gaat worden. Een stormdepressie trekt dan over de Noordzee, richting Scandinaviƫn en zorgt bij ons voor erg zware windstoten. Na het weekend blijft de wind domineren en wordt het erg wisselvallig. Het is wel zacht.


Vrijdag (07/02) zorgt een hogedrukgebied voor stralend zonnig weer en er komen vrijwel geen wolken voor. Na een koude ochtend met algemene vorst, klimt het kwik tot gemiddeld 11 graden. Er staat hierbij een zwak briesje uit het zuidoosten.


Zaterdag (08/02) neemt de bewolking al vlug toe en wordt het zwaar bewolkt tot betrokken. Later komt er ook wat lichte regen opzetten en na de middag wisselen perioden met lichte regen en drogere perioden elkaar af. De maxima komen uit op 12 graden en de matige wind neemt gestaag in kracht toe. In de avond zijn er rukwinden mogelijk tot 50 km/u.


Zondag (09/02) trekt een storing over onze streken met veel wolken en perioden van regen. De wind neemt daarbij toe tot vrij krachtig. Na de doortocht van de storing, gaat het in de avond nog harder waaien en zijn er windstoten mogelijk tussen 80 en 100 km/u met kans op enkele uitschieters van 110 km/u. De maxima liggen rond 12 graden.


Maandag (10/02) wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen een aantal regenbuien, maar er zijn ook langere droge perioden. De maxima liggen rond 9 graden en er staat een vrij krachtige zuidwestenwind met windstoten tot 80 of mogelijk 90 km/u.


Dinsdag (11/02) blijft het meestal droog met een afwisseling van wolken en opklaringen. Er staat een vrij krachtige wind, maar de windstoten blijven nu beperkt tot 80 km/u. De maxima liggen rond 8 graden.
De volgende dagen neemt de wind in kracht af en het is licht wisselvallig met wolkenvelden en opklaringen. Af en toe valt er wat regen of een bui, maar vaak is het ook droog. In het weekend nemen de neerslagkansen af en wordt het iets zachter.