Home Weer Enkele koude, maar droge dagen !

Enkele koude, maar droge dagen !

262

Een krachtig hogedrukgebied komt de volgende dagen met zijn kern over ons land te liggen. Daarbij overheersen anticylonale condities. Er volgen enkele dagen met zonneschijn, maar de nachten verlopen koud. Vanaf het weekend installeert zich opnieuw een zonale stroming met veel wind, geregeld regen en vooral ook hogere temperaturen.

Dinsdag (04/02) is het gevoelig kouder dan de afgelopen dagen bij maxima rond 6 graden en er staat een gure noordwestenwind. Daarbij vallen er een aantal regenbuien, soms vergezeld van korrelhagel.Later in de namiddag nemen de buien in aantal af.

Woensdag (05/02)  is de zon geregeld aanwezig en het blijft droog. De maxima liggen rond 7 graden, bij een zwak briesje uit het noordwesten.

Donderdag (06/02) zijn er veel wolken in de ochtend, bij de passage van een zwak warmfront. Nadien breekt de zon flink door. De maxima liggen rond 7 graden.

Vrijdag (07/02) vriest het algemeen, maar later klimt het kwik tot 9 graden. Het wordt stralend zonnig weer en er is weinig wind.

Zaterdag (08/02)  neemt de bewolking toe, met later kans op een drupje regen. Het wordt zachter bij 11 graden, maar er komt ook meer wind te staan.

Zondag (09/02) bereiken storingen onze regio en volgt er in de loop van de ochtend regen. Het gaat bovendien erg hard waaien en er zijn rukwinden mogelijk tot 80 km/u. Het kwik komt uit op een graad of 11.

Ook de dagen na het weekend staan in het teken van regen en wind. In een strakke westelijke luchtstroming wordne storingen geregeld naar onze streken gestuurd. De wind eist de hoofdrol op in het weerbeeld, maar regen en buien zijn ook van de partij. De temperaturen blijven relatief hoog.