Home Weer Veel regen !

Veel regen !

237


De straalstroom stuurt een aantal storingen over onze streken. Daarbij kan er de volgende dagen flink wat regen vallen en staat er een strakke wind met rukwinden. Na de doortocht van een koufront op dinsdag, wordt vanuit het noordwesten koudere, maar ook drogere lucht van polaire oorsprong aangevoerd.


Vrijdag (31/01) sluiten we deze maand af met uitzonderlijk hoge maxima van 12 graden. Wolken domineren het weerbeeld, maar op een lokaal drupje regen na, blijft het meestal droog. Er staat wel een matige zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u.


Zaterdag (01/02) verloopt de ochtend regenachtig. Bij momenten kan er flink wat regen vallen. Nadien wordt het enige tijd droog met opklaringen. Later in de namiddag komen er echter stevige buien opzetten, met kans op onweer en rukwinden tot 80 km/u. De maxima liggen rond 12 graden.


Zondag (02/02) zijn de temperaturen nog steeds erg hoog bij een graad of 11. Een regenzone zorgt nagenoeg de hele dag voor perioden met regen, soms valt er intense regen. Er staat een matige westelijke wind met rukwinden tot 60 km/u.


Maandag (03/02) zorgen actieve storingen opnieuw voor flink wat hemelwater. Er zijn af en toe wat drogere perioden, maar de zon is de grote afwezige. De maxima liggen rond 12 graden en er staat een strakke westelijke wind.


Dinsdag (04/02) wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen een aantal buien, soms vergezeld van korrelhagel. De wind kiest voor het noordwesten en voert koudere lucht aan bij maxima rond 7 graden.

De volgende dagen brengt een hogedrukgebied stabiliteit in de atmosfeer. Het is droog en er is ruimte voor  wat zon. De temperaturen komen echter lager uit bij gemiddeld 7 of 8 graden en tijdens de nacht is er kans op grondvorst.