Home Artikel Na 52 jaar nemen Jos en Corine afscheid van ‘ijzerwaren Schillebeeks’

Na 52 jaar nemen Jos en Corine afscheid van ‘ijzerwaren Schillebeeks’

1969

Ontelbare schroefjes zijn er over de toonbank gegaan bij ijzerwaren Schillebeeks aan de Heuveneindeweg in Zonhoven. De zaak ging over van vader op zoon, maar vandaag komt er na 52 jaar toch een einde aan de familietraditie.

Vader Karel opende in 1968 de winkel aan de Heuveneinde. Nadien namen Jos en Corine de zaak over, en werd het gamma nog verder uitgebreid. Ijzerwaren Schillebeeks werd zo een echte naam in Zonhoven. Nu gaan ze beiden welverdiend met pensioen. Maar dat doen ze niet zonder hun klanten te bedanken. Daarom stond er vrijdagnamiddag zelfs een foodtruck voor een hapje en een drankje op de parking voor hun winkel. “Wat we nu zelf gaan doen? Van het leven genieten,” aldus Jos en Corine. “Al hebben we deze zaak altijd heel graag gerund.”