Home Artikel Voorlopig geen doorbraak in onderzoek dumpen drugsvaten in Zonhoven

Voorlopig geen doorbraak in onderzoek dumpen drugsvaten in Zonhoven

612

Er is voorlopig nog geen doorbraak in het onderzoek naar het dumpen van drugsvaten eerder deze maand aan de Ballebroekweg in Zonhoven. Oppositiepartij Vlaams Belang vroeg maandagavond op de gemeenteraad naar een stand van zaken.

“We maken ons grote zorgen om wat er alweer gebeurd is,” zegt raadslid Jean-Paul Briers. “Ook omwille van de veiligheid van voetgangers en kinderen die eventueel voorbij komen.” Het ging alles samen om 45 vaten chemische troep die op 10 januari gedumpt werden. De Civiele Bescherming was nodig op al de vaten en de inhoud veilig af te voeren. De hulpdiensten benadrukten dat er uiteindelijk geen gevaar was voor de omgeving.

Burgemeester Johny De Raeve (Open VLD) liet weten dat het onderzoek lopende is. “Het is wel in handen van de Federale Gerechtelijke Politie van Limburg. Voorlopig is ons niets bekend van aanhoudingen of een doorbraak. De gerechtelijke politie voert haar onderzoek in het grootste geheim. Het is ook niet zo dat we als gemeente automatisch op de hoogte gehouden worden.”

Briers vroeg of de politie ook extra zal patrouilleren om toekomstige dumpingen van drugsafval in onze gemeente te voorkomen. “Voor zo ver dit met patrouilles kan tegengegaan worden, houdt de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad enkele gekende overlastplaatsen uiteraard in het oog. Dat gebeurt telkens met anonieme wagens om eventuele verdachten te kunnen betrappen,” aldus De Raeve.