Home Weer Zacht en wisselvallig !

Zacht en wisselvallig !

214


In een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming worden regenzones met de regelmaat van de klok naar onze streken gestuurd. We zijn opnieuw vertrokken voor een langere periode met erg wisselvallig weer, waarbij we vrijwel iedere dagen regen of buien mogen verwachten. Er staat daarbij ook veel wind en bovenal de temperaturen bereiken de volgende dagen opnieuw record hoge waarden.


Woensdag (29/01) wordt een overwegend droge dag. Stapelwolken en opklaringen wisselen elkaar af en op een enkele regenbui na, blijft het de hele dag droog. Er staat echter een matige tot vrij krachtige westenwend en met maxima rond 7 of 8 graden, voelt dat eerder koud aan.


Donderdag (30/01) nadert een regenzone onze regio. Opklaringen in de ochtend maken daarbij vlug plaats voor zwaar bewolkt tot betrokken weer. Er kan later af en toe een drupje regen vallen, maar veel neerslag wordt er niet verwacht. Het wordt zachter bij maxima rond 11 graden, maar er staat een strakke zuidwestenwind.


Vrijdag (31/01) zijn storingen dicht in de buurt en zorgen vooral veel wolken. De neerslagkansen blijven eerder beperkt. Het kwik bereikt erg hoge waarden bij 13 graden, al staat er een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u.


Tijdens het weekend blijven de tempetaturen hoog bij gemiddeld 12 graden. Er staat echter flink wat regen op het programma. Ook na het weekend zijn de temperaturen nog hoog en is het regenachtig. In de tweede helft van volgende week wordt het kouder met kans op nachtvorst.