Home Artikel Dat begint er al netjes uit te zien

Dat begint er al netjes uit te zien

981
Over de vijver in Zonhoven-centrum cirkelt binnenkort een vlonderpad

In Zonhoven-centrum gaan de werken aan de vijver pal bij het gemeentehuis goed vooruit. Het Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) wil van het verwilderd bosje deze lente al een extra parkje maken.

“De vijver is uniek gelegen pal in het centrum van Zonhoven, waardoor de natuur tot vlakbij de mensen gebracht kan worden,” laat RLLK weten. “Na de herinrichting kunnen dieren de vijver als stapsteen gebruiken, om zich zo makkelijker te verplaatsen. Niet alleen zorgen we zo voor een ecologische verbinding met de vallei van de Roosterbeek, er wordt ook meer ruimte gekweekt voor het water.”

Voor de werkzaamheden werden afgelopen weken wel de bomen in en rond de vijver gekapt. “Zo valt er meer licht in het water, wat belangrijk is voor de waterkwaliteit. Bovendien worden er na de werken weer nieuwe bomen gepland,” stellen de beheerders. Over de vijver wordt al een vlonderpad aangelegd, dat breed genoeg zal zijn voor rolstoelers. Zo kunnen ook alle buren van de aanpalende serviceflats er gebruik van maken.