Home Weer Zachter vanaf het weekend !

Zachter vanaf het weekend !

287


Een op gang komende westcirculatie met de straalstroom over onze streken, maakt een einde aan de koude temperaturen van de afgelopen week. De wind wakkert bovendien aan en na het weekend nemen de neerslagkansen in sterke mate toe. Er volgt dan een langere periode met relatief zacht, maar nat weer.

Vrijdag (24/01) komt er lokaal nevel en mist in de ochtend voor en zijn er veel lage wolkenvelden. Een drupje motregen is daarbij mogelijk. Later is er hier en daar een opklaring mogelijk, al blijven de wolken steeds in de meerderheid. Het is koud bij maxima rond 4 graden en de wind is zwak.

Zaterdag (25/01) is het zwaar bewolkt tot betrokken, maar meestal droog bij maxima rond 6 graden. De wind is zwak en kiest voor het zuidwesten.

Zondag (26/01) wordt het gevoelig zachter bij 8 graden. Er is echter meer wind en de wolken domineren.Het blijft wel meestal droog tot de avond.

Maandag (27/01) verlaat regen in de ochtend de regio. Nadien zijn er enkele opklaringen, maar die worden later afgewisseld door regenbuien. Het kwik bereikt 9 graden, maar er komt een matige zuidwestenwind te staan met rukwinden tot 50 km/u.

Dinsdag (28/01) staat er een harde wind en er zijn windstoten mogelijk tot 70 km/u. Eerst zijn er perioden met regen. Nadien wisselen opklaringen en buien elkaar af. Er is kans op een korrelhagelbui. De maxima liggen rond 7 graden.

De dagen nadien komen de maxima nog wat hoger uit, maar er is veel wind en regenzones en buienlijnen zorgen voor eerder nat weer.