Home Artikel Drukjacht op de Wijers in Zonhoven wordt gesaboteerd (maar jagers schieten toch...

Drukjacht op de Wijers in Zonhoven wordt gesaboteerd (maar jagers schieten toch nog 15 everzwijnen)

1031

Tijdens een drukjacht op everzwijnen hebben jagers donderdagmorgen vijftien everzwijnen kunnen schieten. Die jacht ging nochtans moeizaam van start als gevolg van sabotage door tegenstanders.

Jagers stelden vanmorgen vast dat hun ‘hoogzitters’ van waaruit ze op de everzwijnen proberen te schieten bewerkt waren met kettingzagen. De meeste van die houten constructies lagen daardoor om. Met spanriemen konden de hoogzitters toch voorlopig hersteld worden, om de jacht alsnog te late doorgaan. Tot 14 uur werd een deel van de Wijers afgesloten. Volgens de jagers werd het ondanks de sabotage nog een succes. Mogelijk loopt het aantal dode evers nog op, omdat enkele gewonde dieren zijn gevlucht. Tegen de vandalen zullen de jagers intussen klacht indienen.