Home Artikel Rustig weer !

Rustig weer !

276


Alvast tot en met het weekend zorgen drukstijgingen voor rustig en droog weer. Met de lage temperaturen overdag en de lichte vorst tijdens de nacht krijgen we een beetje een winters gevoel. Echter, na het weekend zorgt een westelijke stroming voor gevoelig zachter weer, maar de neerslagkansen nemen toe.


Dinsdag (21/01) is het nevelig en mistig in de ochtend met talrijke lage wolken. De mist raakt na de middag opgeruimd, maar het blijft nevelig. Hier en daar kan de zon even doorbreken. Op de meeste plaatsen blijft het echter grijs. De maxima liggen rond 3 graden en er is nauwelijks wind.


Woensdag (22/01) is het koud in de ochtend met kans op aanvriezende mist. Lokaal kunnen de wegen daarbij gevaarlijk glad zijn. Na het opruimen van nevel en mist, blijven lage wolkenvelden domineren. Het wordt dus een eerder grijze dag. De maxima liggen rond 4 graden en de wind waait zwak uit het zuiden.


Donderdag (23/01) is het opnieuw mistig in de ochtend. Nadien kan de zon stilaan doorbreken en vooral na de middag zouden er flinke zonnige perioden moeten voorkomen. De maxima liggen rond 5 graden en er is weinig wind.


Vrijdag (24/01) wisselen zonnige perioden af met enkele wolken. In de ochtend is er kans op lokaal mist, maar die zou vrij vlug moeten verdwijnen. De maxima liggen rond een graad of 6.


Tijdens het weekend kunnen verzwakte storingen tot onze regio doordringen. Wolken domineren, maar de neerslagkansen zijn beperkt. Het wordt wel gevoelig zachter bij maxima rond 9 of 10 graden.