Home Artikel Hoge luchtdruk !

Hoge luchtdruk !

275


Het weekend staat in het teken van hoge luchtdruk. Hierdoor kunnen regengebieden onze streken niet bereiken en blijft het meestal droog. Daarbij breekt de zon door. Het wordt wel kouder en tijdens de nacht komt het kwik dichtbij het vriespunt uit. Na het weekend houdt het droge en koudere weer aan.

Zaterdag (17/01) wordt een droge dag met een afwisseling van wolken en opklaringen. De zon is geregeld van de partij, maar vooral na de middag zijn de wolken bij momenten erg talrijk. De wind waait matig uit een westelijke sector. Tegen de avond neemt de wind wat in kracht af. Na een frisse start bij temperaturen in de ochtend rond 3 of 4 graden, komen de maxima uit op gemiddeld 6 of 7 graden.

Zondag (18/01) zijn er flinke perioden met zonneschijn, afgewisseld met stapelwolken. De kans op een enkele regenbui is klein, maar niet geheel uitgesloten. De maxima liggen rond 8 graden bij een frisse noordenwind.

Maandag (19/01) starten we nog met veel zonneschijn tijdens een koude ochtend, maar in de loop van de namiddag neemt de bewolking geleidelijk toe. De maxima liggen rond 6 graden.

Dinsdag (20/01) vriest het licht tijdens de ochtend, vervolgens wordt het vrij zonnig en droog. De middagtemperaturen schommelen rond 6 graden.

Woensdag (21/01) wordt het mistig en grijs met nauwelijks zon. Het blijft wel droog en het kwik klimt niet hoger dan 4 of 5 graden.

De volgende dagen komt opnieuw een westcirculatie opzetten, waarbij regenzones geregeld onze streken aandoen. Wolken dominerne en vrijwel iedere dag valt er wat regen of zijn er buien. De wind spant bovendien aan. Het wordt daarbij opnieuw wat zachter.