Home Artikel Zonhoven schiet met zustergemeente Gayndah in actie tegen Australische bosbranden

Zonhoven schiet met zustergemeente Gayndah in actie tegen Australische bosbranden

677
Foto: basisschool Kosmos

De beelden van de zware bosbranden in Australië gaan vandaag de hele wereld rond. Maar zeker ook in Zonhoven zorgen die tragische branden voor beroering. Al dertig jaar onderhoudt onze gemeente een broederband met Gayndah in het oosten van Australië.

Maar Zonhoven blijft ook niet bij de pakken zitten. Op basisschool Kosmos werd vandaag de actie ‘Zonhoven belooft’ gelanceerd. De branden in Australië zijn deels aangestoken, maar zijn deels ook het gevolg van de opwarming van de aarde. Dat effect zal door de branden helaas nog versterkt worden.

“En tegen die globale opwarming moeten we allemaal ons steentje bijdragen,” zo vinden de Zonhovense leerlingen. Alle scholen nemen deel aan het initiatief. De leerlingen schoten in actie en schreven op een porseleinen bord, elk hun persoonlijk initiatief voor een beter klimaat. Wie de actie wil steunen kan dat via de speciaal ontworpen website www.zonhovenbelooft.be