Home Artikel Drugsvaten gedumpt op Termolen

Drugsvaten gedumpt op Termolen

875

Aan de Ballebroekweg en de Molenschansweg in Zonhoven hebben criminelen grote hoeveelheden drugsafval gedumpt. De daders lieten de vaten waarschijnlijk al rijdend uit hun wagen rollen.

De troep kwam terecht in de berm en in de beek. Buurtbewoners kregen aanvankelijk de raad om binnen te blijven en zeker niet in de buurt te komen, omdat er giftige dampen konden vrij komen. Brandweerpost Hasselt kwam ter plaatse om alle afval op te ruimen. Ook de Politiezone Limburg Regio Hoofdstad kwam naar Termolen voor een onderzoek. Het ging alles samen om 45 vaten chemische troep. De Civiele Bescherming was nodig op al de vaten en de inhoud veilig af te voeren. De hulpdiensten benadrukken dat er uiteindelijk geen gevaar was voor de omgeving. Het is wel niet de eerste keer dat drugscriminelen hun afval komen dumpen in Zonhoven. Vorig jaar deden ze dat nog in Vogelsanckbos.

Foto: Politiezone Limburg Regio Hoofdstad