Home Artikel Zachte periode !

Zachte periode !

322


Langs de noordelijke flank van hogedrukgebieden over het zuiden van Europa worden storingen in een strakke zonale stroming over onze regio gestuurd. Samen met deze stroringen wordt uitzonderlijk zacht lucht aangevoerd en komt het kwik ruim boven 10 graden uit. Op het einde van de week en tijdens het weekend schuiven hogedrukgebieden over onze streken en staat er ook droog weer op het programma.

Dinsdag (07/01) , na de doortocht van een regenzone afgelopen nacht, is het droog met, maar meestal zwaar bewolkt. Het is vrij zacht bij maxima rond 8 of 9 graden en er staat een matige zuidelijke wind.

Woensdag (05/01) is het betrokken en er zijn perioden met wat lichte regen. Het wordt wel bijzonder zacht bij maxima tot 12 of 13 graden.

Donderdag (06/01) is het uitermate zacht bij maxima rond 13 graden. Wolken domineren echter en er valt periodiek wat regen.

Vrijdag en tijdens het weekend is het meestal droog bij maxima rond 9 graden. De wolken domineren vaak, maar af en toe is er ook wat zon. Bij momenten komt er flink wat wind te staan. Ook na het weekend blijven de temperaturen erg hoog voor de tijd van het jaar.