Home Weer Meestal droog!

Meestal droog!

256

Een hogedrukgebied bouwt op over onze streken en kan voor overwegend droog weer zorgen. Na het weekend trekt het hogedrukgebied verder naar het oosten en vanuit het westen kunnen er stilaan storingen tot ons land doordringen. Het wordt dan wel gevoelig zachter bij maxima in de dubbele cijfers, al komt er ook flink wat wind te staan. Ook tijdens de nachten is het dan gevoelig zachter.

Zaterdag (04/01) wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. De wolkenvelden nemen gestaag toe en het wordt na de middag overwegend zwaar bewolkt. Een drupje motregen is dan niet geheel uitgesloten, maar meestal is het droog. Met een matige westelijke wind wordt wat koelere lucht aangevoerd. De maxima stagneren op gemiddeld 7 graden.

Zondag (05/01) zijn er geregeld opklaringen en is er ruimte voor de zon. Het blijft droog bij maxima rond 7 graden en een meestal zwakke zuidwestenwind.

Maandag (06/01) is de zon van de partij, al komen er ook enkele wolkenvelden voor. De zuidwestenwind wakkert aan tot matig en de maxima liggen rond een graad of 6. Het blijft tot de avond droog.

Dinsdag (07/01) domineren wolken het weerbeeld en een lokaal drupje regen of motregen is mogelijk. Vaak is het echter droog. Het wordt gevoelig zachter bij 11 graden, maar er staat wel een matige zuidwestenwind.


De volgende dagen kan er af en toe wat regen vallen en er zijn veel wolken. Vaak is het echter ook droog en vooral, het blijft bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Vanaf het weekend staat er droog en vrij zonnig weer op het programma.