Home Video Hevige rookontwikkeling rond kerk Zonhoven-centrum zorgt even voor ongerustheid

Hevige rookontwikkeling rond kerk Zonhoven-centrum zorgt even voor ongerustheid

1171

Een hevige rookontwikkeling rond de Sint Quintinuskerk in Zonhoven-centrum heeft woensdagavond omstreeks 18.30 uur even voor grote ongerustheid gezorgd. Buurtbewoners zagen ter hoogte van het dak naast het koor een rookpluim opstijgen.

Zij sloegen meteen alarm bij de hulpdiensten. Brandweerpost Hasselt snelde met tankwagens en een ladderwagen ter plaatse. “In de kerk was het erg warm,” zegt officier Tom Timmermans van Brandweerzone Zuid West Limburg. “Kennelijk was er een storing in de verwarmingsinstallatie, net naast het koor. Buiten gaf dat inderdaad een rookontwikkeling. We hebben alles grondig gecontroleerd, maar van een brand was gelukkig geen sprake.”

Medewerkers van het kerkfabriek en de koster kwamen naar de kerk om de verwarming uit te schakelen. Die werd pas vorig jaar nieuw geïnstalleerd. Inmiddels is de situatie onder controle. Technici zullen later moeten achterhalen waarom de installatie plots zo veel rook gaf. De brandweer benadrukt dat er aan het kerkgebouw zelf geen schade is.