Home Weer Buien op Kerstavond !

Buien op Kerstavond !

241

Op de weerkaarten wordt er een gestage opbouw van hogedruk verwacht. Enkele staartjes van storingen kunnen ons wel nog bereiken de komende dagen, maar het blijft vaak droog. Vanaf het weekend is het enkele dagen volledig droog. Onder de invloed van zuidelijke luchtstromingen blijft het relatief zacht en is er nog geen winterweer te bespeuren op de weerkaarten. 

Dinsdag (24/12) domineren wolken en geregeld valt er regen of zijn er enkele regenbuien. Na de middag wordt het tijdelijk droger met enkele opklaringen, maar in de avond komen er opnieuw buien opzetten. Kerstavond verloopt daarbij eerder nat. De maxima liggen rond een zachte 11 graden en het is vrij winderig.

Woensdag (25/12) is er veel bewolking en af en toe valt er wat regen. Er zijn echter ook lange droge perioden en het is vrij zacht bij 8 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Donderdag (26/12) is het vaak bewolkt, maar de neerslagkansen zijn erg beperkt. Het kwik bereikt een graad of 6 en de wind waait zwak uit het zuiden.

Vrijdag (27/12) is het zwaar bewolkt tot betrokken met af en toe wat lichte regen of motregen. Er wordt zachtere lucht aangevoerd, waarbij het kwik kan oplopen tot 9 graden.

De volgende dagen kan een hogedrukgebied het weerbeeld domineren. Het blijft droog en stilaan is er steeds meer zon. De maxima liggen meestal rond 8 graden, maar tijdens de nacht komt het kwik slechts enkele graden boven het vriespunt uit.